MTC Het Gezelschap

Start Info Kalender 1 mei rit Garmin GPS Foto's Clublokaal Bestuur Leden Lid worden LINKS

INFO

 

Zoals zovele motoclubs werd Het Gezelschap gesticht tussen pot en pint aan de toog van ons clublokaal De Blauwe Wolk te Zottegem. Een aantal motards gingen regelmatig 's zondags een rit rijden, en in 1992 werd er besloten een club op te richten met als naam de roepnaam die door de patron gebruikt werd als ze weer eens aangereden kwamen. In 1993 werd de club officiŽel een VZW met regelmatig acties met een caritatief karakter.

Eerste voorzitter (en stichter) was Jan Van Den Bossche. Bezeten als hij was en is van moto's en vooral van Triumphs besloot hij enkele jaren later de Triumph Owners Club Belgium op te starten, en gaf hij de fakkel van voorzitter door aan Patrick De Cooman. Op zijn beurt gaf deze het voorzitterschap in 1997 door aan Marnik De Smaele. In 2005 & 2006 hadden  we een vrouwelijke voorzitter : Hilde Van Damme. Momenteel neemt Marnik terug de taak als voorzitter op zich.

3 voorzitters

vlnr : Marnik DS, Jan VDB, Patrick DC

Het doel van onze club is eigenlijk heel eenvoudig : een groep vrienden samenbrengen om mooie ritten te rijden  op een toeristisch / sportieve  manier. Per jaar organiseren wij ook een 3-tal weekends naar o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland...

Ondertussen zijn daar ook nog andere activiteiten bijgekomen om de vriendschapsband ook in de wintermaanden te onderhouden, zoals bowling, een nachtwandeling, een winteractiviteit....

11 jaar lang (tot 2004) organiseerden wij ook de 1 Mei-rit tvv. het Kinderkankerfonds, een volledig bepijlde rit langs de mooiste baantjes van onze streek en omstreken. Het inschrijfgeld werd gebruikt om de kleinste kankerpatientjes te helpen. 

Met de beste motorgroeten,

 

Het bestuur.

 

naar top